tiistai 8. syyskuuta 2015

Mamma kuntoon

Kuinka monta kertaa olenkaan aloittanut juoksuharrastuksen ja lopettanut melkein heti. Todella todella monta. Juoksu on täydellinen laji painon pudottamiseen ja ihannepainon ylläpitämiseen, mutta sen aloittaminen ei ole helppoa. Oon useimmiten aloittanut liian kovaa ja kunto on loppunut kun seinään ja siinä se juoksumotivaatiokin on sitten mennyt. Kunnes löysin täydellisen appin avukseni juoksukunnon kohottamiseen.Gipiksen.

Gipikseen asetetaan tavoitteeksi joku matka ja käyttäjän juoksuhistorian perusteella Gipis suosittelee jotain aikaa, johon tuo tavoitematka tullaan harjoittelun lopuksi juoksemaan. Kun mun aiemmin piti juosta kymppi tuntiin, en uskonut sen olevan mahdollista, mutta tätä ohjelmaa noudattamalla se olikin suht helppoa. Harjoittelu ja kunnon kohottaminen myöskin sujui ihan itsekseen, koskaan ei tarvinnut henkihieverissä puuskuttaen juosta metriäkään. Paitsi silloin kuin ohjelmaan kuuluu esim 30 sekuntia juoksu niin lujaa kun jaloista lähtee, mutta se on vaan kivaa.

Nyt mun tavoitteena on 10 km, ja aika hieman reilu tunti. Treenisuunnitelma on alkuun näin iisi (vaikkakin olen build up-vaiheen jättänyt kokonaan pois).


Siis lyhkäisiä lenkkejä vaihtelevalla temmolla. Esim tuo huomisen 17 minuuttinen juostaan muutamaa pätkää lukuunottamatta ihan hiljaa, kävelykin riittää.


Tämä ois oikeesti merkitty vasta huomiselle, mutta mun tekee mieli lenkille tänään, ja eiköhän mieheni ton reilun vartin selvii yksin lasten kanssa kotona :))

On sitten juoksustakin tullut välineurheilua, sillä Gipiksestä en enää luovu ja silloin myös Iphone on otettava joka lenkille mukaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti