sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Ihan pihalla

Meillä on varmaan ensi kertaa ikinä edessä kesäloma ihan täällä kotona. Normaalisti ollaan vietetty paljon aikaa mökillä ja ehkä tehty joku lyhyt lomareissukin, mutta nyt kun saadaan kesävauva, niin ollaan kotona. Halusin saada meille vähän viihtyisämmän pihan kesäksi, nyt kun kerrankin ollaan paikalla hoitamassa sitä. Olen tilannut meille oikein pihasuunnitelman, mutta se ei vielä ole valmis.

Innostuin kuitenkin sitä odotellessa jo tekemään vähän kesäkukkaistutuksia ruukkuihin. Perjantaina kävin muksun kanssa hakemassa kukkia kaupasta. Istutusten tekeminen pikkuapulaisen kanssa sujuikin yllättävän hyvin ja oli molemmille ilmeisen mieluista yhdessätekemistä.



Punaiset kukat pääsi meidän ikkunoiden alle, josta ne ilahduttaa sisältäkin. Terassille meille ei oikein sisältä näekään, mutta sinnekin sain musta lisää viihtyisyyttä lisäämällä keltaiset kukat valkoisiin ruukkuihin terassin laidalle. Oikeesti haluisin vielä johonkin ruukkuun valkoisia hortensioita, mutta mulla ei vielä ole sellaisille paikkaa.


Olin muuten perjantaina vallan yksinhuoltajana miehen ollessa jossain työpaikan karkeloissa. Otti aika lujille parivuotiaan ja valtavan mahan kanssa. Nostan todella hattua kaikille yksinhuoltajille, jotka selviää siitä joka päivä. Me köpöteltiin Hugon kanssa kaikessa rauhassa lähikaupalle oikein söpösti käsi kädessä ostamaan vaniljakastiketta, että saatiin illalla leipoa ja herkutella. Moni vastaantulija hymyili varsin osaaottavan näköisenä meille. Mun vatsa on jäätävän kokoinen. Varpaat näkyy vaan kun sopivasti kumartaa.



Herkuttelua varten käytiin napsaisemassa muutama oksa raparperista. Ja siitä saatiin yhdessä aikaiseksi tällainen superherkullinen mössö. 


Raparperikaurapaistos

n. 1 litra raparperia paloina
4 rkl sokeria
1 tl kanelia
Sekoita ja laita uuniin 175 asteeseen noin 20 minuutiksi

Odotellessa sekoita kauraseos
3-4 dl kaurahiutaleita
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
75 g voisulaa
Lisää tämä pehmentyneiden raparperien päälle ja paista vielä 10 minuuttia 225 asteessa.
Tarjoile vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa. 

On superhyvää ja tosi helppoa. Ja tosta voisi ehkä modata vähän kevyemmän korvaamalla osa sokerista jollain muulla makeutusaineella, mutta nyt paksuna en jaksa murehtia liiaksi kaloreista, enkä toisaalta syöttää lapselle mitään keinomakeaa. Jostain olin lukevinani, että puutarhahommat kuluttaa keskimäärin 400 kaloria tunnissa, joten ehkä me oltiin ansaittu tämä herkku.


Mun hymy kyllä vähän hyytyi, kun vedin pari annosta tuota. Meinaan ihan jäätävä närästys vaivasi koko yön ja seuraavan päivänkin. Ensi kertaa muuten elämässäni tiedän, miltä tuntuu närästys. Taitaa olla aika yleistä, että se alkaa kiusaamaan raskauden loppuvaiheessa. Nyt on kaapissa renniet ja galievet, joilla toivottavasti vältyn jatkossa vastaavalta tuskalta. Muuten tänään enää 12 päivää laskettuun aikaan.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti