keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Ruokapäiväkirja

Vaikka nyt raskausaikana en ole kaloreita kytännyt, olen kuitenkin yrittänyt syödä suht terveellisesti. Varsinkin ruokarytmistä kiinnipitäminen on auttanut mua syömään järkevästi vaikka toki silloin pahoinvointiaikana mene välillä kaikkea ja välillä ei mitään. Perusrunko on useimmiten kutakuinkin tällainen.


Aamuisin vedän yleensä puuroa ja kahvia. Normaalistin lisään puuroon raejuustoa ja öljyä, mutta nyt kun sellaista ei ollut söin puuron lisäksi keitetyn kananmunan.Ja kun kerrankin oli appelsiinimehua, niin sitäkin.


Laiskan naisen salaatti ja makaronilaatikkoa ja maitoa. Söin vielä lisäksi leipääkin. Proteiinia ois voinut olla enempi.


Välipalaksi mä söin kevyesti ompun. Piti jättää tilaa illan herkuille.





Grillissä meillä tirisi illalla paprikaa, sipulia ja munakoisoa. Lisäksi superherkullisia herkkusieniä Koskenlaskijalla ja pekonilla. Ja sitten tein vielä vartaita possun kyljestä. Ne oli kyllä hyviä, mutten varmaan enää ikinä jaksa nähdä niin paljon vaivaa parin vartaan takia. Väitän kyllä, että voitti kaupan valmiit possupihvit mennen tullen.

Otin siis pari palaa possunkylkeä pakastimesta ja keitin paloja 1,5 tuntia. Sitten annoin lihan jäähtyä liemessään. Seuraavaksi poistin enimmät rasvat ja pilkoin palat varrastikkuihin sopiviksi. Marinadin tein kuten aina ölystä ja soijakastikkeesta ja heitin sekaan mitä nyt mausteita sattui löytymään. Possut sai olla marinadissa yön yli ennenkuin seuraavana päivänä seivästin lihat vartaisiin ja mies laittoi grilliin.


Iltaisin teen itselleni melkein aina rahkasta ja muista yo kuvan tuotteista smoothien. Kaikki ainekset blenderiin mutta sitten vielä annan smoothien sakeentua jääkaapissa minimissään puoli tuntia. Smoothiesta tulee ihanan lusikoitavan paksua ja tosi hyvää.


Omasta mielestäni perusrunko on ihan jees, tosin välipala saisi olla runsaampikin. Rehellisyyden nimissä en kuitenkaan esim kieltäydy jälkiruoasta ikinä, vedän huoletta mehuja ja litran maitoa päivässä ja syön useamman palaa leipää voilla ja juustolla kummallakin pääaterialla. Lisäksi vielä kaikki muksun jämät, joten kyllä niitä kaloreita kertyy. Ja samoin kiloja.

Mä oon kuitenkin ihan optimistinen, että onnistun vielä korjausliikkeessä kunhan vauva on syntynyt ja sitten kun imetys sujuu hyvin. Tosiaan edellisraskaudessa alkuvaikeuksien jälkeen maitoa kyllä riitti kunhan vain sain juotua tarpeeksi vettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti