torstai 8. lokakuuta 2015

7 minute workout

Katselin eilen taas mahamakkaraani sillä silmällä että ihan oikeesti jotain on tehtävä. Mietin tosissani millä saisin taiottua itselleni edes vähän omaa aikaa, jona kerkeisin treenata. Edes pikkuisen. En meinannut keksiä mitään järkevää, kunnes illalla appstoresta löytyi 7 minute workout routine.

Ohjelma siis näyttää tältä, ja kun tuosta keskeltä painaa miesääni rupee välittömästi komentamaan mitä pitää tehdä. Ja vielä tosi kovalla äänellä. 


Ohjelmassa siis on 12 liikettä, joilla jokainen lihas saadaan aktivoitua. Vaikkakin liikkeitä tehdään vain 30 sekuntia kutakin. Liikkeet on ihan perussettiä, ne osaa tehdä kuka vaan ja kun tekee kunnolla, niin saa kyllä jalat vapisemaan ja hien pintaan. Näin ainakin mulla kun tänään testasin.


Appi siis näyttää vuorotellen kuvan mitä tehdään ja kertoo kuinka kauan. Joka väliin tulee 10 sekunnin tauko, niin kerkii vaihtaa asentoa (ja napata keittiöstä tuolin joitain liikkeitä varten).

Sitten muutama kuva todistusaineistoksi, että oikeesti tein jotain. Mulla muuten kameran virittämiseen jalustalle, kuvien ajoittamiseen ja koneelle siirtämiseen meni paljon enempi aikaa kun itse treeniin.



Muutama huomio tuosta ohjelmasta kuitenkin täytyy sanoa. Vaikka ekana onkin lämmittelyksi sopivat haarahypyt, niin kyllä tähän vähän pidempi alkuverkka tarvittaisiin minusta. Loppuverkkaa ei ohjelmassa ole lainkaan. Jos ne tekee lisäks, nin treeniaika pitenee.

Nyt multa treeni onnistui lapsien nukkuessa. Uskosin kuitenkin, että jopa meidän parivuotias jaksaisi kyllä ton 7 minuuttia puuhata omiaan tai ihmetellä vieressä mitä äiti hulluttelee jäämättä alle. Nyt mulla siis ei ole enää mitään tekosyytä olla jumppaamatta. Asia erikseen mitä näin lyhyellä jumpalla voi saada aikaan.





Onneks oon vähän tällaista joka puolelle tasaisesti lihovaa sorttia. En meinaan näytä kuvissa yhtään niin paksulta kun BMI:n 28,7 kokoinen nainen voisi olla. Maha ei pullota tänään pahasti. Peppu on lätsähtänyt tuollaiseksi laatikon malliseksi mut mikään muu ei niin hirveesti haittaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti