tiistai 13. lokakuuta 2015

Ensikosketus kuntosalille

Moikka. Eilen parin vuoden tauon jälkeen kävin taas kuntosalilla. Mikähän innostus muhun on mennyt? Illalla piti oikein taputtaa itseeni olalle, että hyvä tyttö!

Uusi sali ei ole iso, pramea tai muodikas vaan sellainen perussali, jossa on joitain jumppatunteja ja laadukkaat salilaitteet. Tärkeimmät syyt, miksi päädyin juuri sinne on sijainti ja lapsiparkki. Multa menee autolla kotiovelta salille tasan 5 minuuttia, eikä kävellenkään kauaa. Lisäksi lastenhuoneeseen voi jättää esikoisen katsomaan videoita tai leikkimään oman treenin ajaksi. Hiljaisimpaan aikaan vauvan voi ottaa sitterissä vaikka salin puolelle. Täydellinen ratkaisu näin mammalomalaiselle.


Mä olin oikeesti menossa pilates-tunnille, kun oon kuullut että sillä ois hyvä aloittaa treenaamaan vatsaa synnytyksen jälkeen. Olin kuitenkin niin paljon etuajassa, että kerkisin samalla tutustua hieman varsinaiseen kuntosaliinkin. Ekaksi lämmittelin 10 minsaa juoksumatolla, ja sen jälkeen kerkisin tehdä vielä muutaman liikkeen salilla ennen pilatestuntia. 

Tein 3 x 15 sarjoja nolon pienillä painoilla, mutta niistähän se lähtee. Ekaksi tein penkkipunnerruksia vinopenkissä 5 kilon käsipainoilla. Kutosilla kädet vapisi ihan kamalasti. Sen jälkeen muutaman vipunoston kaikkein pienimmillä kolmen kilon käsipainoilla (ja musta nekin tuntui ihan liian painavilta) ja sitten vielä ylätalja eteen, siinä 25 kilon vastus. Jossain mun kuvitelmissa nämä ois olleet hyviä hartialiikkeitä, mutta enpä tiedäkään meniköhän ihan siihen osoitteeseen. 


Yritin lisäksi tehdä ennen pilatestunnin alkua sarjat vielä jalkaprässissä. Ei onnistunut. Laitteet oli hieman erilaisia kun mihin totuin Elixiassa, enkä osannutkaan käyttää niitä oikein. No painot sain lisättyä kyllä laitteeseen, mutta penkin säätöä en löytänyt mistään. Valittelin asiaa sitten siinä jumppatunnin alussa ääneen, niin eräs rouva vihjasi, että salilla on senioreille tarkoitettu kuntosaliopastus aina maanantaisin, että tervetuloa vaan. Voi luoja!

Olisi kiva kuulla lukijoiden kokemuksista tai kommelluksista ensikertalaisina salilla tai myöhemminkin. Laittakaahan kommenttia poksiin. Kiitän.

Ps. Miksi musta vieläkin tuntuu, että kuvien ottaminen salilla on noloa? Kuka muka ei ota selfieitä tänä päivänä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti